Szutrély Péter: Egy gyaur megretten

 

Miért választom április 8-án Orbán Viktort?

A 2018. Március 15- én tartott beszédéért!

Azért, mert szemléletesen vázolta Európa sötét jövőjét.

Pedig még nem tudta annak a néhány perces híradónak a részleteit, melyeket 2018 március 16-án a Z DF adásában 19.00 – ill. 21.15-kor láthattunk.

Horst Seehofer, éppen hivatalába lépő szövetségi belügyminiszter, (a korábbi orvosfaló egészségügyi miniszter, ki szívbetegsége után megkövette a medicinát,)

azt nyilatkozta, hogy: „ Németországot évszázadokon át a keresztény kultúra jellemezte. Így az a kijelentés, mely szerint „az iszlám Németország része”, valótlan, téves.”

Angela Merkelt éppen két napja iktatták be negyedszer kancellári hivatalába. Miután a választók nem kívánták őt erre a tisztségre, az őszi választásokon egyértelműen megbukott. Kancellár lett mégis, mert hat hónapon át csűrte-csavarta úgy, hogy más alternativa az „erős és cselekvőképes Németország és így Európa érdekében ” rajta kívül ezúttal sem maradt. Megesküdött hát újra hivatalára, mely a „német nép érdekeit szolgálja”. „Isten őt úgy segélje!”

2018. március 16 - án Seehofer fenti kijelentésére a következőket mondta szó szerinti fordításban:

Időközben négy millió moszlim él Németországban, és itt gyakorolják a vallásukat, s ezek a moszlimok Németországhoz is tartoznak, és ezáltal a vallásuk ugyancsak Németországhoz tartozik, vagyis a moszlimoké.”

A mondat retorikai minőségétől tekintsünk el, a „Religion” (vallás) szó második kimondásakor jelentkező nyelvbotlástól ugyancsak.

Tekintsünk el az arckifejezés szenvtelenségétől, sápadtságától is, hiszen ezek Merkel asszony jellegzetességei.

Az „időközben” (inzwischen) kifejezést Merkel szóvivője is megerősítette. Vagyis a megnevezett szám bármikor, bármennyivel növekedhet.

Ugyanezen híradásban néhány perccel később további hírbunkó érkezett:

Macronnal való találkozásuk során Merkel jelezte, hogy „június végéig olyan cselekvési tervet fognak előterjeszteni, mely világosan felmutatja az EU jövőjét, a szükséges változtatásokat.” Merkel e téren okvetlenül eredményeket kíván látni. Macron pedig arra utalt, hogy az általa előterjesztett tervek csakis a német kormányképzési időhúzás miatt késlekedtek megvalósításukban. E terveket pedig szociális érzékenység fogja jellemezni.

A Hunyadiak, Kinizsi Pál, Dobó István, a Zrínyiek, vagy Török Bálint, de még a kis Gergő és Vica is borzongva forognak sírjaikban.

Nincs más választásom, arra az emberre kell szavazzak, aki mindezt két nappal előbb pontosan leírta. Nem jóslatokat mondott, hanem megmutatta Európa sötét jövőjét. Nem kell több, a fentiek bőven eleget mondanak.

Kiegészítő információk